Over ons

Ben je benieuwd naar wie wij zijn en wat ons drijft? Op deze pagina lees je meer over ons. We stellen ons graag aan je voor!

Onze passies

Doulabegeleiding

Doula zijn, betekent vooral: er zijn! We begeleiden 'onze vrouwen' met heel ons hart. Tijdens de zwangerschap leren we hen kennen, met al hun wensen en eventuele angsten. We geven hen informatie, tips, maar vooral vertrouwen in hun eigen lijf en hun baby. Gedurende de bevalling zijn we er continue en zorgen wij voor hen.

Hypnobirthing & Mindfulness

Met behulp van Hypnobirthing & Mindfulness krijg je inzicht in wat er gebeurt in je lijf tijdens een bevalling. Dat geeft rust en handvaten. Maar ook vertrouwen. Met behulp van ontspanningsoefeningen en verschillende technieken leren we je wat jij nodig hebt om volledig te kunnen ontspannen. Jij baart je baby in rust en kalmte.

Zwangerschapsyoga

Yoga is een manier om vanuit je hoofd in je lijf te zakken. Om van denken naar voelen te gaan. Belangrijk tijdens zowel de zwangerschap als de bevalling. We passen de lessen aan aan wat jij nodig hebt op dat moment. Liever een les om fit te blijven of ben je juist toe aan meer ontspanning? Jij voelt, vertelt het ons en je mag ontvangen en ervaren.

Laura & Susan

Laura

Mijn naam is Laura Heimgartner – Hoencamp en ik ben 31 jaar. Samen met mijn man Levi heb ik twee prachtige dochters: Lise & Lynn. Wij wonen met z’n vieren in Maarssen.

In 2016 raakte ik in verwachting van onze oudste dochter. Na twee zwangerschappen die helaas niet goed afliepen, was ik onzeker of alles deze keer wel goed zou blijven gaan. Ik ervaarde hoe belangrijk en fijn het was om een goede begeleiding te hebben tijdens deze spannende weken in mijn leven. Op dat moment had ik nog geen weet van het bestaan van een doula, dus ik vond deze begeleiding bij mijn partner, (schoon)ouders, familie, vriendinnen, de verloskundige en bij mijn docente zwangerschapsyoga. Stuk voor stuk gaven zij goede adviezen. Mijn partner en ik hebben deze adviezen gelukkig goed kunnen inzetten tijdens de bevalling en we kijken terug op een hele mooie ervaring waarin we echt ons ‘teamgevoel’ hebben ervaren.

Niet lang na de geboorte van onze oudste dochter raakte ik in verwachting van onze jongste dochter. We hadden een vol leven, als jong en werkend gezin. De weken van deze zwangerschap vlogen voorbij en ik heb gelukkig ook mogen ervaren om bijna onbezorgd te genieten van nieuw leven in mijn buik. Ook deze bevalling verliep heel soepel en ik heb veel gehad aan de tips en adviezen die ik heb gekregen tijdens mijn lessen zwangerschapsyoga.

Tijdens mijn zwangerschappen en na mijn bevallingen is mijn passie voor de geboortezorg ontstaan. Tijdens de lessen zwangerschapsyoga luisterde ik aandachtig naar de bevallingsverhalen, vond ik het geweldig om tips uit te wisselen en ik raakte niet uitgepraat over mijn eigen bevalling. Het is en blijft een wonder. Steeds meer vrouwen om mij heen raakten in verwachting. Met regelmaat hoorde ik verhalen van vrouwen die heel rot terugkeken op hun bevalling. Dat raakte me. Het is de eerste ontmoeting met je kindje. Daarvan hoopt toch elke vrouw dat dit de mooiste gebeurtenis van haar leven zal zijn?

De stap om mijn Hatha yoga docenten opleiding uit te breiden met een verdieping naar zwangerschapsyoga was voor mij logisch. Maar ik wilde meer. Vandaar dat ik de doula opleiding heb gevolgd in Utrecht. Doula zijn is magisch. Ik zie vrouwen op hun puurst, vol kracht en liefde. Wat een eer om dat van dichtbij mee te mogen maken. Ik geef alles voor ‘mijn vrouwen’ en laat ze graag ervaren dat ze mogen ont-moeten. Ze mogen hun eigen keuzes maken. Want ja, die zijn er in overvloed voor een bevalling. En ik? Ik kan die hand op je onderrug bieden voor tegendruk, ik kan de natuurlijke en huiselijke sfeer nabootsen in het ziekenhuis, ik kan je masseren met mijn Rebozo doek, je laten ontspannen met een aanraking of massage, ik adem met je mee als jij het even niet meer weet en moedig je aan als het zwaar wordt. Ik houd altijd jouw wensen en eventuele angsten in gedachten en beweeg met je mee binnen alle kaders van veiligheid. Ik blijf aanvoelen wat je nodig hebt.

Met het organiseren van deze retraite komen al mijn passies bij elkaar. Een heel weekend lang een groepje vrouwen in de watten leggen, ze laten ontspannen, ze vertrouwen geven en samen met hen de voorbereiding op de bevalling vorm geven, is geweldig. Ik vind voldoening door ervoor te zorgen dat jouw zwangerschap ook echt jóuw moment wordt en door jou zo ver op weg te helpen dat je vol vertrouwen en op je sterkst de bevalling in gaat.

Ik vind het een eer om je te ontvangen op onze retraite en ik wil alleen nog zeggen:

Voel je ontzettend welkom!

0aa3a4cb-d564-4d45-bd6d-417e380fbc6b
Susan

Mijn naam is Susan Veldman, ik ben getrouwd met Max en we hebben twee dochters Daantje en Nikki. Ik ben doula en docent van de zwangerschapscursus Relaxed Bevallen / HypnoBirthing & Mindfulness in Amsterdam, Abcoude en omgeving.

Na mijn studie HBO-Facility Management heb ik jaren in deze branche gewerkt. Toch is de behoefte om iets met verloskunde te gaan doen altijd aan me blijven knagen. In Amerika, waar we 3 jaar hebben gewoond, heb ik voor het eerst een doula ontmoet tijdens een cursus “reanimatie voor kinderen” die ik bij haar volgde. Ik had nog nooit van een doula gehoord, maar raakte met haar in gesprek over haar werkzaamheden. Tijdens dat gesprek vielen voor mij de puzzelstukjes in elkaar en werd het mij duidelijk: dit is wat ik wilde gaan doen! 

Het blijft een wonder, de gehele zwangerschap tot en met de geboorte van de baby. In Amerika ben ik begonnen met een opleiding voor doula en weer woonachtig in Nederland heb ik de Doula opleiding in Utrecht gevolgd. Tegelijktijdig met deze opleiding heb ik mijn trainingscertificaat voor docent Relaxed Bevallen / HypnoBirthing & Mindfulness behaald.

De wereld van zwangerschap en geboorte heeft mij altijd gefascineerd, daarom heb ik besloten om mijzelf te richten op het begeleiden van (aanstaande) ouders in deze bijzondere periode. Mijn werk als doula en het geven van de cursus sluit hier prachtig op aan, waardoor ik vrouwen en hun partners vertrouwen wil geven in de aanloop naar de geboorte van hun kindje.

De geboorte van je kind is een van de meest bijzondere momenten van je leven. Je wilt er geen moment van missen en je goed voorbereiden op de komst van je kindje. Tijdens onze zwangerschapsretraite weekenden geven we je de rust en de ruimte om je goed voor te bereiden.

Volg ons op Instagram